
Mərakeş Üsulu Kartof reseptinin hazırlanma qaydası | |
Ərzaqlar: | 2 x.q. zeytun yağı 6 şərid limon sedrası 0,5 ç.q. 1/4 st. yaşıl zeytun 450 q qırmızı kartof zirə 1 st. su 1/4 st. doğranmış cəfəri 1 limon duz qara istiot |
Hazırlanması: | Zeytunları çəngəllə əzin, çərdəklərini çıxarın, lətini xırda doğrayın. Kartofu xırda doğrayın, xırdadırsa, ortadan iki bölün. Ləyəndə kartof, zeytun, yağ, limon sedrası, zirə, 0,5 ç.q. duz, 0,25 ç.q. qara istiotla qarışdırın. Üzərinə limon şirəsi gəzdirin. Yaxşıca qarışdırıb dərin tavaya yığın. Su əlavə edin, qaynara düşəndən sonra qapağını örtün, orta itilikli odda 10-12 dəqiqə, kartof yumşalınca bişirin. Sonra qapağı açın, suyunu tam çəkib qızarınca bişirin. Üzərinə doğranmış cəfəri səpin. Haqqında: Asan və ləziz salatlardan sayılır.Nuş olsun! |
203
Sosial Şəbəkələrdə Paylaş